Тут мають намір налагодити комунікацію влади з правоохоронцями, зробивши спільну роботу ефективнішою. І зробити регіон флагманом у розшуку активів.

АРМА створили у 2016 році. До його основних завдань належать виявлення майнових активів, отриманих злочинним шляхом, а також управління такими активами. Південно-східне міжрегіональне територіальне управління

АРМА поширює свою діяльність на Дніпропетровську, Донецьку та Запорізьку області, організовує заходи, спрямовані на надання методичної і консультативної допомоги правоохоронним органам з питань, що стосуються виявлення, розшуку і передачі активів в управління АРМА.

«АРМА — молода структура. Але це та частина правоохоронної системи, яка дає змогу наповнювати бюджет і вдало застосовувати європейські практики в управлінні активами», — розповів голова обласної ради Микола Лукашук.

Він додав, що територіальне управління вдало впроваджує європейські практики. З початку року воно провело в області 44 робочі зустрічі з правоохоронними органами, круглий стіл на базі ОДА й онлайн-навчання разом із Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України для суддів місцевих загальних судів, Апеляційного й Господарського судів.

Агентство планує проводити тренінги й семінари в громадах для правоохоронців і представників державних органів влади.

«Ми проговорили з обласною владою проблемні питання. Зокрема, планування арешту активів, реєстрацію обтяжень», — зазначив т. в. о. голови АРМА Дмитро Жоравович.

Також важливим кроком такого співробітництва стало відкриття в регіоні першого в Україні центру підготовки фахівців АРМА на базі профільного вишу — Університету митної справи та фінансів. Приміщення однієї з аудиторій стилізували відповідно до профілю. На стінах розмістили витяги із законів і основні принципи діяльності агентства.

«Спеціалізацію студенти обирають на четвертому курсі. Тепер у нас ще один профіль — менеджмент активів, на які було накладено арешт при розслідуванні корупційних та інших злочинів. Заняття в центрі проводитимуть фахівці-практики», — розповів ректор університету Дмитро Бочаров.

Дмитро Жоравович наголосив, що агентство потребує юристів високої кваліфікації, які б розбиралися у тонкощах роботи відомства. Саме таких фахівців і планують готувати у виші.

Цифра

Від початку року АРМА одержало 133 звернення від правоохоронних органів Дніпропетровської області щодо виявлення й розшуку активів за кримінальними провадженнями, на які може бути накладено арешт. З них 73 — від Національної поліції, 4 — від УСБУ, 14 — від прокуратури, 42 — від ГУ ДФС.

Дніпропетровська область.

Фото з відкритих джерел.