І допомогла цьому активна участь педагогів у кампанії з вакцинації проти ковіду. Спочатку щепились, а потім взяли участь у національному конкурсі «Вакциновані й відкриті», який організували Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки спільно з представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та магазином гаджетів і аксесуарів «Цитрус».

Узяти в ньому участь могли ті шкільні колективи, де провели щеплення не менш як 80 відсотків членів колективу.

У Мислятині переконані: вчителі й учні отримали подвійну винагороду. Адже в навчальному закладі вважають: діти, переступаючи поріг школи, мають бути впевнені в тому, що поряд з ними здорові та безпечні дорослі. Тож у непрості часи пандемії у школі намагаються піклуватись про життя та здоров’я одне одного.

Подякою за таке уважне ставлення до життя і здоров’я стали десять комп’ютерів та набори гарнітур і роутерів до них. Як розповіла директор школи Раїса Янкова, про конкурс дізналися з мережі Інтернет ще у вересні та вирішили взяти у ньому участь, оскільки вже тоді, ще до початку нинішньої хвилі зростання захворюваності, у закладі було 83 відсотки вакцинованих працівників. Коли подавали заявку, на перемогу не надто очікували, оскільки за призи боролись тисячі учасників. Тож були приємно вражені, коли серед шкіл-учасниць потрапили в трійку призерів.

Такі подарунки не завадили б будь-якому навчальному закладу, проте до активної вакцинації педагогічні колективи підштовхує інше — зростаюча хвиля захворюваності на коронавірус. Щоб убезпечитись від важких наслідків хвороби, вчителі роблять свій вибір на користь щеплень.

У Хмельницькій міській громаді повідомили, що серед більш як півсотні шкіл, що працюють на її території, працівники восьми комунальних закладів освіти вже повідомили про стовідсоткову вакцинацію. Переважно це школи І ступеня та спеціалізовані школи. І поки що лише один НВК громади, де навчаються старшокласники, отримав право працювати в очному режимі у червоній зоні епіднебезпеки, яка запроваджена в області з кінця жовтня.

Як повідомили в департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради, з початку листопада у червоній зоні свою роботу в традиційному форматі зможуть продовжити заклади дошкільної освіти, спеціальні школи, а також учні 1—4-х класів загальноосвітніх шкіл. А от щодо навчання в середніх та старших класах, то відвідувати шкільні заняття діти зможуть лише там, де працівники стовідсотково щеплені двома дозами вакцини або мають ПЛР-тест. Замінити їх зможе також аналіз на антиген чи довідка про одужання після ковіду. Багато закладів громади вже наближаються до цих показників, тож щойно вони будуть досягнуті, учні зможуть перейти з дистанційного до очного навчання.

Хмельницька область.