Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. Тривалість Програми: січень—липень 2022 року. Кількість учасників — 50 осіб. Для участі в конкурсі необхідно 21 листопада 2021 року заповнити в електронному вигляді анкету за посиланням — https://bit.ly/2Zw4o24

«Відкрита Рада — це коли молодь з різних куточків України може пройти конкурсний відбір та стажуватися в апараті і комітетах українського парламенту. А також отримати від Верховної Ради стипендію на час стажування», — зазначила Олена Кондратюк і додала, що для неї зустрічі та відверте спілкування з інтернами — це одна з найсвітліших і натхненних сторінок у парламентській діяльності. Завдяки програмі стажування, за її словами, десятки молодих людей можуть ізсередини дізнатися про роботу Верховної Ради як інституції. А ще отримати безцінний досвід та враження. Спростувати для себе й однолітків багато міфів та упереджень щодо парламенту.

«За моєї ініціативи інтерни попереднього випуску також активно долучалися до урочистостей з нагоди 25-ї річниці Конституції та 30-річчя Незалежності. Це було незабутньо», — резюмувала заступниця Голови Верховної Ради.