Щоб залишених дітей було якнайменше, необхідно активно займатися вихованням молоді, залучаючи її до участі в різних благодійних і соціальних заходах, виховуючи почуття відповідальності. У цьому впевнені організатори незвичайної акції, що відбувається у Дніпрі.

Міська Молодіжна рада Дніпра виступила з ініціативою зібрати якнайбільше 25-копійчаних монет, які вийшли з обігу рік тому, обміняти їх у банку й закупити необхідні речі для дітей, від яких відмовилися батьки. «Не варто думати, що це маленький внесок. Навіть одна—дві монети — це вже допомога. Приєднатися до акції можуть усі охочі», — розповіла керівник проекту Ольга Баранець.

Закуплені речі, ліки й устаткування передадуть у багатопрофільну клінічну лікарню матері та дитини ім. Руднєва, у якій з початку року батьки відмовилися від шістнадцяти дітей...

За словами начальника служби педіатрії й неонатології закладу Вікторії Остромецької, зазвичай від дітей відмовляються ще до їхнього народження, наприклад, ті, хто веде нездоровий спосіб життя. У результаті ці діти нерідко народжуються нездоровими.

Психолог Ірина Стоволосова вважає, що такими благодійними акціями в молоді формується почуття відповідальності: «У здоровому суспільстві взагалі не має бути покинутих дітей. Тому потрібно проводити такі акції саме з молоддю — щоб у них ніколи не виникло думки залишити власну дитину».

Дніпро.