Нагадаємо, що COVAX є ініціативою солідарності міжнародної спільноти, щоб сприяти доступу до ефективних і безпечних вакцин від COVID-19 для всіх країн. Загалом у рамках COVAX, разом із цією поставкою, ЮНІСЕФ доставив 7 415 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

«Вакцинація — єдиний спосіб захистити життя від COVID-19, і я закликаю всіх українців скористатися цим захистом. Завдяки зусиллям донорів і партнерів у рамках COVAX вакцини від COVID зараз доступні всім охочим», — заявив Мурат Шахін, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. «Ми сподіваємося, що всі вчителі отримають щеплення якомога швидше, включаючи вакцинами з цієї партії, щоб школи були відкритими і діти повернулись у класи. Неможливо спокійно дивитися на те, як задихаються в переповнених лікарнях люди. Натомість вакциновані в п’ять разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації, ніж нещеплені.

Згідно з найновішим опитуванням, проведеним ЮНІСЕФ, 42% українців, які ще не вакцинувалися, готові щепитися — це обнадійливо. Будь ласка, отримайте захист зараз», — цитують Мурата Шахіна на сайті Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Фото: unicef.org