Тривав флешмоб з 10-ї до 11-ї години й охопив усіх охочих в Україні та за її межами.

Радіодиктант національної єдності традиційно відбувається у День української писемності та мови — 9 листопада. Цьогоріч текст радіодиктанту написав і читатив в ефірі культовий письменник Юрій Андрухович. Його обрали з декількох претендентів, бо саме Юрія Андруховича найбільше радили радіослухачі, зазначив член правління «Суспільного» і керівник Радіодиктанту Дмитро Хоркін.

Науковою консультанткою проекту вдруге стала професорка кафедри української мови Києво-Могилянської академії і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України Лариса Масенко.

До слова, впродовж тижня перед цим заходом в ефірі «Українського радіо» тривали публічні дискусії з мовних питань. Зокрема, йшлося про мовне законодавство, мовні квоти, а також нововведення, які нещодавно були запровадженні в правописі.

Радіодиктант транслювали наживо «Українське радіо», радіо «Культура», телеканал «UA:Перший» та інші платформи Суспільного мовлення. Запрошені високопосадовці, відомі діячі культури тощо. Студію для написання диктанту для гостей облаштували цього разу в читальній залі Національної бібліотеки імені Вернадського та в приміщенні Радіохабу Академії суспільного мовлення. Надсилати свої роботи була можливысть і поштою, і через електронні носії.

Варто зазначити, що традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі — у ньому беруть участь представники найрізноманітніших професій, а також відомі спортсмени, актори, бізнесмени та політики. Також тисячі українців доєднуються до цієї непересічної події по всьому світу.