Керівник СКБ «Вектор-В» Віталій Жуков, очільник ДП «Шосткинський завод «Імпульс» Віталій Кайнара, генеральний директор «Укроборонпрому» Юрій Гусєв під час брифінгу щодо серійного виробництва боєприпасів ВОГ-17В на Шосткинському заводі.

На Шосткинському заводі «Імпульс», що входить до складу «Укроборонпрому», розгорнуть перше в історії незалежної України серійне виробництво боєприпасів для підствольних та автоматичних гранатометів. Це стало результатом плідного державно-приватного партнерства з ТОВ «Спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В», якому належить розробка цього боєприпасу.

Постановка на серійне виробництво цього боєприпасу знаменує початок відновлення боєприпасної галузі України, — розповів генеральний директор концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв. — Шосткинський завод «Імпульс» має всі необхідні можливості й компетенції для виробництва та доводить свою спроможність забезпечити критичну потребу війська в боєприпасах. Ми прагнемо також досягти провідних позицій нашої держави на світових ринках ОВТ».

Важливо підкреслити, що український розробник — ТОВ «СКБ «Вектор-В» — пройшов повний цикл державних випробувань ВОГ-17В. 

Так Україна стає однією з 12 країн, які мають замкнутий цикл виробництва боєприпасів для ведення ближнього бою.