Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк привітала «мудрий та відповідальний особистий приклад» лідерів духовенства різних конфесій, які отримали щеплення від коронавірусу. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.
«Немає жодних релігійних підстав для відмови від вакцинації!» Ці слова сказав Блаженніший Святослав, Глава Української греко-католицької церкви, коли одним із перших з лідерів духовенства зробив щеплення від COVID-19», — зауважила Олена Кондратюк, додавши, що вакцинувався й Папа Римський Франциск. «Він називає появу вакцини для захисту від COVID-19 «Божою благодаттю і результатом праці багатьох людей». На переконання Папи Римського, щеплення від коронавірусу і допомога в його отриманні є актом любові. «Любові до себе, любові до наших сімей і друзів, і любові до всіх народів», — наголосила вона.
Водночас Олена Кондратюк повідомила, що у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відкрито пункт вакцинації від COVID-19. Він працюватиме щоденно з 10-00 до 17-00.
«Вакцинуватись треба! Бо, як сказав Папа Римський, вакцини дають нам Надію завершити пандемію. Але це станеться тільки тоді, «коли щеплення будуть доступні всім і люди співпрацюватимуть між собою», — сказала заступниця Голови Верховної Ради України.