Асоціація «Укрлегпром» звернулася до Кабінету Міністрів, НАК «Нафтогазу», керівників Дніпропетровської, Київської, Миколаївської, Харківської та ще чотирьох облдержадміністрацій — встановити для виробників текстилю, трикотажу та натуральної шкіри ціни на газ на рівні бюджетних організацій.

Вартість тканини в собівартості одягу й натуральної шкіри у вартості взуття становить 60 %, говориться у зверненні асоціації. Тим часом собівартість тканини з початку року зросла вже на 20 %, сильно дорожчає і натуральна шкіра. Відтак під загрозою повної зупинки опинилося 1600 приватних фабрик із пошиття одягу та понад 300 підприємств, які випускають шкіргалантерею та взуття, в т. ч. для ЗСУ.

Десятки тисяч працівників легпрому можуть втратити роботу, а країна — десятки високотехнологічних підприємств такої стратегічної галузі економіки, як легка промисловість. До звернення асоціація додає перелік фабрик, що мають замкнені цикли виробництва продукції з високою доданою вартістю, які передусім мають отримати газ за бюджетними цінами.