Залізничний вокзал у Трускавці.

Про це повідомила Трускавецька міськрада. Рішення було прийнято на зустрічі міністрів інфраструктури України та Польщі у Варшаві.

Міський голова Трускавця Андрій Кульчицький лобіював це питання упродовж шести років. Головна причина — переорієнтація після російської агресії на сході туристичних потоків. Що два роки кількість поляків, які оздоровлювалися на українському курорті, зростала удвічі-утричі. Найбільше — у 2019-му: понад 25 тисяч осіб.

Союзником Трускавця у відновленні залізничного сполучення стали польські прикордонні регіони, зокрема, через ревіталізацію гілки Нижанковичі — Мальховіце. Це питання постійно порушувалося на офіційних зустрічах представників двох країн.

Першим етапом стане відновлення залізничного сполучення з Польщі до міста Хирів Самбірського району, що пожвавить прикордонний рух та розвантажить пункт пропуску в Шегині.

«Хочу подякувати всім, хто підтримав цей проект, хто допоміг втілити нашу мрію в реальність. Відкриття нового залізничного сполучення дасть поштовх розвитку всього регіону», — вважає міський голова Трускавця Андрій Кульчицький.

Львів.

Фото Трускавецької міської ради.