Як повідомило агентство AFP, розмова відбулася 15 листопада і тривала 1 годину 45 хвилин, під час бесіди Макрон висловив «нашу глибоку стурбованість і нашу готовність захищати територіальну цілісність України», зазначили в офісі президента Франції.

Напередодні генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг з огляду на «велике та незвичайне скупчення російських сил» застеріг Кремль від агресивних дій стосовно України. Постійні консультації щодо напруженої ситуації на україно-російському кордоні відбуваються між Сполученими Штатами та європейськими партнерами. І, як повідомив речник Держдепу Нед Прайс, Сполучені Штати продовжать координацію з європейськими партнерами, щоб реагувати на дії Росії стосовно України. «І ми будемо дуже уважно стежити за тим, які дії робитиме Російська Федерація найближчими днями і тижнями», — заявив він.

Тим часом прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, виступаючи 15 листопада на бенкеті в лорд-мера Лондона, заявив, що європейські країни мають зробити вибір між залежністю від російського газу та захистом України. «Ми сподіваємося, що наші друзі можуть усвідомити, що незабаром чекає вибір між тим, щоб ще більше залежати від російських вуглеводнів у нових гігантських трубопроводах та захистом України разом із обстоюванням миру та стабільності, дозвольте мені так сказати», — цитує Джонсона Укрінформ. При цьому Борис Джонсон зауважив: «Коли ми говоримо, що підтримуємо суверенітет і цілісність України, це не тому, що ми хочемо бути ворогами Росії, і не тому, що хочемо якимось чином ізолювати цю велику країну», а тому, що «в нас є відданість демократії та свободі, які зараз поширені на величезних масах європейського континенту».