Зокрема, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19 українці незабаром зможуть отримати від держави одну тисячу гривень. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

«Це підтримка тих сфер, які постраждали від карантину більше за інших, а саме: креативний, спортивний і транспортний сектори економіки. Програма працюватиме так: кожен, хто отримав два щеплення, зможе отримати одну тисячу гривень. Швидко і зручно — через додаток «Дія», — розповів глава держави у відеозверненні до громадян України.

За ці кошти вакциновані українці зможуть придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни — на внутрішні авіа- та залізничні рейси. Програма стартує 19 грудня. До кінця 2021 року на неї буде виділено майже три мільярди гривень і стільки ж — на початку 2022-го.

За словами Володимира Зеленського, тим вакцинованим громадянам, в яких немає смартфона і додатка «Дія», зокрема людям похилого віку, держава забезпечить альтернативну можливість отримати тисячу гривень. Про неї буде повідомлено незабаром.

Президент також заявив, що попри світову енергетичну кризу громадяни України будуть забезпечені електроенергією і теплом. «По-перше, держава підготувала атомну енергетику. За останні тижні запущено два додаткові блоки — на Рівненській та Запорізькій АЕС. Ще один блок Запорізької АЕС буде запущено найближчими тижнями — до кінця листопада», — зазначив глава держави.

Крім того, Володимир Зеленський запевнив, що в Україні не буде нестачі вугілля, і додав, що Україна не купує вугілля у представників незаконних угруповань з тимчасово окупованих територій.