«Вона є нашим відданим і щирим партійцем», — зауважив під час брифінгу Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, який раніше очолював партію. Звертаючи увагу на сильні сторони О. Шуляк, він згадав реформу в будівельній сфері, роботу на посаді заступниці голови фракції, а також управлінський досвід у бізнесі. Цю кандидатуру узгодили із політичним лідером партії Володимиром Зеленським, повідомив О. Корнієнко. «Далі в партії будуть серйозні виклики, — зауважив він. — Але будуть і корисні зміни, які допоможуть рухатися вперед».

Олена Шуляк подякувала за високу довіру і за одноголосну підтримку під час голосування за призначення. «Наша команда вже багато зробила, але попереду ще великі виклики, — сказала вона. — Нам потрібно готуватися до нового виборчого циклу. Треба, щоб вибори проходили швидко, ефективно, але найголовніше — гідно. Ми будемо підходити з різними трансформаційними принципами для того, щоб поліпшити або модернізувати нашу партію». За словами О. Шуляк, партія має стати своєрідним дискусійним майданчиком збору народних та місцевих депутатів, урядовців і лідерів місцевого самоврядування, фахової спільноти та експертного середовища. У цих дискусіях знаходитимуть рішення, які стануть основою законотворчої діяльності й будуть у фокусі уваги самого Кабміну. Вона відзначила ефективну роботу представників молодіжного та жіночого крил «Слуги народу» і наголосила на необхідності перезавантажити роботу обласних регіональних осередків.

Нині партійці зосередяться на роботі над новою редакцію статуту, для того, щоб змінити певні підходи до формування своїх керівних органів. Поки що політрада складається з великої кількості людей і є неповороткою, каже О. Шуляк. Також під час з’їзду вона звернулася до представників фракції «Слуга народу» з вимогою прискорити розгляд законопроектів, спрямованих на виконання передвиборчої програми. Ідеться, зокрема, про запровадження обов’язкового пенсійного страхування, найжорсткіших покарань за корупцію та розкрадання у Збройних Силах та Міністерстві оборони, поліпшення матеріального забезпечення працівників освіти, управління побутовими відходами та стимулювання будівництва сміттєпереробних заводів тощо.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.