Серед нагороджених — переможці чемпіонату Європи з армспорту серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та порушеннями зору, чемпіонату світу з дзюдо серед осіб з порушеннями слуху, чемпіонату світу та Європи з пауерліфтингу та жиму лежачи серед спортсменів з порушеннями зору.

Зокрема, сертифікати про призначення одноразової грошової допомоги отримають пауерліфтери, дзюдоїсти, представники армспорту та параканое. Сертифікати вручили голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

— Я сам виріс у спортивній сім’ї, тому для мене вітати спортсменів дуже приємно. Для нас ви, шановні спортсмени, приклад того, як людина всупереч усьому може досягати перемоги й долати перешкоди. Щира подяка спортсменам та тренерському складу, — звернувся до спортсменів та тренерів голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

— Цьогоріч ми з вами збираємося не вперше. З вірою в перемогу ми проводжали вас на змагання і з гордістю зустрічаємо сьогодні. Надзвичайно приємно бачити всіх — таких молодих та усміхнених! На грудях кожного з вас — не по одній, а навіть по кілька медалей. Хочу побажати кожному подальших перемог. Ставте перед собою нові цілі та досягайте їх! — побажав голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

Звання «Заслужений тренер України» отримав тренер з параканое Леонід Камлочук, а звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» — заслужений тренер України з пауерліфтингу Олександр Фесовець.

Загалом грошові винагороди отримають 26 спортсменів з інвалідністю та їхні тренери. Суми винагород достойні. А взагалі з обласного бюджету на це передбачили понад 1,7 мільйона гривень.

На знімку (справа наліво): голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, заслужений майстер спорту з пауерліфтингу, багаторазова чемпіонка Європи та світу Галина Галінська, голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.