Завершився цьогорічний конкурс на звання найгарнішого села країни. Серед понад 200 учасників цей титул здобула Пасічна Надвірнянського району Івано-Франківщини. За перемогу на розвиток туристичної інфраструктури центру однойменної громади надійде 100 тисяч гривень від організаторів — «Made in Ukraine».

Загалом до тридцятки фіналістів увійшло ще п’ять сіл Івано-Франківщини: Микуличин, Пійло, Манява, Голинь та Саджавка. Пасічна лише на один бал обійшла найближчого конкурента — село Зміївка Херсонської області. Серед призерів також село Білокриниця Тернопільської області.

«Це спільна перемога нашої територіальної громади. Дякую всім за підтримку! Ми змагалися чесно, згуртовано. Тільки спільними зусиллями досягнемо ще більше. Отримані кошти витратимо за пропозиціями громади», — наголошує голова Пасічнянської територіальної громади Андрій Гунда.

Перша частина конкурсу відбувалася шляхом народного голосування на сайті «Made in Ukraine». Тоді село Пасічна опинилося на третьому місці рейтингу. Далі працювало неупереджене журі. За результатом доданих голосів переможець отримав найбільшу оцінку — 168 балів.

«Сподіваємося, що наш проект надихне кожного вирушити у подорож до найгарніших сіл України, відкривати нові куточки, знайомитися з місцевими щирими людьми, пізнавати історію та ремесла, розвивати сільський туризм», — зазначено на сайті «Made in Ukraine».

Івано-Франківська область.

Фото з сайту pasichna-tg.gov.ua