За даними штабу ООС на 23.11, за минулу добу з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню, три з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Так, у напрямку Попасної противник відкривав вогонь із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Убік Причепилівки ворог двічі здійснив обстріли, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети й іншу стрілецьку зброю. У районі Лебединського окупанти відкривали вогонь двічі, застосовуючи міномети калібру 82 мм і 120 мм. Біля Кам’янки російські найманці обстріляли позиції ЗСУ з мінометів калібру 82 мм. Поблизу Павлополя противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

«Внаслідок ворожих дій двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїни перебувають у лікувальному закладі. Стан здоров’я одного пораненого — задовільний, другого — важкий», — заявили в штабі.

Як повідомили в ГУР МОУ, місія ОБСЄ виявила розміщення на окупованій території Донбасу військової техніки збройних формувань РФ. Техніка розташована поза місцями зберігання, визначеними у Мінських угодах. Подібні порушення з боку ЗФ РФ є очевидним виявом агресивних намірів окупантів, зазначають у розвідувальному управлінні Міноборони. Згідно з інформацією нашої розвідки, на тимчасово окупованих територіях 22 листопада розпочалися масштабні командно-штабні навчання.