Шановний пане І. Смілянський!

До вас звертаються жителі Воздвиженського старостинського округу Шосткинського району (Ямпільського) Сумської області. До округу входить 7 сіл: Воздвиженське, Грем’ячка, Олине, Туранівка, Говорунове, Рождественське, Сорока.

Почули, що з 01.12.2021 року ліквідовується Воздвиженське поштове відділення. Ми із таким рішенням не погоджуємося, ми проти закриття нашого поштового відділення! Бо за новими правилами до нас приїздитиме мобільна група і працюватиме 2—3 години. За цей час треба встигнути отримати пенсії, газети, журнали, посилки. Не знаємо, хто придумав таке «ноу-хау» для сільських мешканців! Мабуть, той, хто не жив у селі...

Раніше у нашому селі вирувало повноцінне життя: працював торговельний центр, дитячий садок (тепер розташований у школі), лікарня, поліклініка. Можна було легко доїхати і до обласного центру, і до таких міст, як Шостка, Глухів чи Путивль. Але минули роки, які принесли чимало не найкращих змін. Громадський транспорт, наприклад, тепер ходить лишень двічі на тиждень.

І як грім серед ясного неба: «Закривається поштове відділення!». Про такі хиби чуємо з екранів телевізорів, читаємо у газетах. Прикро, що керівництво «Укрпошти» робить вигляд, що все добре. Недоліки не виправляються, з думкою жителів ніхто не рахується і не реагує на їхні звернення. Це — наруга над людьми, над їхнім здоров’ям!

Коли телефонуєш на гарячу лінію «Укрпошти», то у відповідь лишень комп’ютер: «Натисніть туди, натисніть сюди». Живого голосу оператора не дочекаєшся...

Наше село розташоване на півночі області. З одного краю до іншого 1,5—2 км. Уявімо таку картину: зима, холод, мороз, ожеледиця. Поштова машина може й не приїхати: то зламалася, то складні погодні умови. Але ж пенсіонери, і не тільки вони, не знатимуть про це! А як-небудь доберуться до приміщення, хто з палицею, хто з двома...

А якщо машина і приїде за графіком, то треба вистояти чергу. А пандемію коронавірусу ніхто не скасовував, і невідомо, коли закінчиться карантин. До приміщення можна заходити тільки двом особам (постанова МОЗ). Усі хворі і здорові будуть в одній черзі. Скупчення людей — це поширення інфекції. Чому про це ніхто не думає?!

Коли прийшла постанова уряду, щоб пенсіонери отримували пенсії у банківських установах, ви, пане Смілянський, звернулися до пенсіонерів по допомогу. Просили, щоб вони не відмовлялися від послуг «Укрпошти». Наші жителі округу тоді теж збирали підписи, повірили вам. А що маємо тепер? Чому ж ви не йдете назустріч пенсіонерам?

У нашому відділенні майже 10 років працюють два досвідчені фахівці: оператор Олена Куренко і листоноша Ольга Романченко. У приміщенні завжди порядок, тепло і затишно. Товар розкладений на поличках, усюди цінники. Тут можна купити все: солодощі, цукор, крупи, макаронні вироби, предмети гігієни, миючі засоби. Такий собі невеличкий магазинчик. Ми задоволені роботою працівників і графіком.

Листоноша Ольга Володимирівна крім пенсій, газет розносить ще й квитанції за електроенергію, газ. Можна не виходячи з дому сплатити ці послуги. Замовляємо їй продукти. Вона старанно виконує наші замовлення, порадить, що купити, турботливо запитає, як здоров’я, чи потрібні ліки.

Оператор Олена Вікторівна завжди порадить, яку газету купити, надасть допомогу, розкаже, як відправити посилку чи переказ. А пенсіонери приходять різні, кожен зі своїми питаннями та проблемами. Усіх треба вислухати, приділити увагу.

Через закриття поштових відділень може зірватися передплата на 2022 рік. Скоротяться наклади газет та журналів, що призведе до звільнень працівників редакцій. Додадуться ще тисячі людей на біржі праці. Чому ви, шановний, про це не думаєте?!

Поштове відділення — це наша «паличка-виручалочка». Ми дуже цінуємо наших працівниць! Про те, щоб закрити відділення, яке обслуговує сім сіл, не може бути й мови! Ми — мешканці — категорично проти закриття!

Жителі Воздвиженського старостинського округу

Шосткинського району (Ямпільського)

Сумської області.