Конференція відбулась у Донецькому державному університеті внутрішніх справ.

Присутні обговорили причини ДТП, заходи зі зниження смертності на дорогах в Україні та світі, а також способи підвищення правосвідомості учасників дорожнього руху.

Університет організував захід спільно з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні, Українським науково-дослідним інститутом медицини транспорту МОЗ України та приватним автотранспортним підприємством «Одіум-Престиж» за підтримки Міжнародного благодійного фонду допомоги постраждалим унаслідок ДТП.

У конференції взяли участь Світлана Кретович — завідувачка відділу освіти та науки Головного управління внутрішньої та гуманітарної політики директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України; Дмитро Гладчук — перший заступник начальника Департаменту дотримання прав людини МВС України; Олексій Білошицький — перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції; Карла Маргаріда да Сільва Гомес Коста — радник Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні із загальних питань правоохоронної діяльності та інші. Серед учасників та гостей заходу також були фахівці з безпеки руху на залізничному та автомобільному видах транспорту, представники наукової та освітньої спільноти України, активісти громадських організацій.

Під час відкриття конференції ректор ДонДУВС Сергій Вітвіцький зазначив, що, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі щороку внаслідок ДТП гинуть понад 1 мільйон 350 тисяч людей. За його словами, стан аварійності на дорогах залишається невтішним, адже за рівнем смертності внаслідок ДТП Україні належить, на жаль, сумне лідерство на Європейському континенті. Якщо в середньому в країнах—членах Європейського Союзу на 100 тисяч жителів припадає 5,1 відсотка загиблих у ДТП, то в Україні цей показник — понад 8 відсотків.

«Ми усвідомлюємо, що всі рішення, які приймаються на глобальному, національному та регіональному рівнях, повинні мати міцне наукове підґрунтя. І лише в такому разі ці рішення можуть бути ефективно застосовані та мати позитивний вплив на безпеку руху», — наголосив ректор.

Напрацьовані під час засідання спільні рішення та рекомендації сприятимуть вирішенню низки актуальних питань транспортної безпеки і покращать ситуацію на дорогах в Україні та світі.

Донецький державний університет внутрішніх справ.

Фото відділу комунікації ДонДУВС.