«Молодь завжди була рушійною силою всіх масштабних державних змін. Особисто для мене питання молоді, освіти та науки завжди були пріоритетними. Я повсякчас наполягаю, щоб вони були забезпечені належним бюджетним фінансуванням», — розповів Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради нагадав, що парламент прийняв у цьому році Закон «Про основні засади молодіжної політики», який докорінно змінює молодіжну політику в Україні. Закон дозволяє активним юнакам і дівчатам впливати на державні рішення, а також мати прямий діалог із владою.

«Вперше за історію України прописано шалені преференції для молоді. Законом передбачено можливість участі та впливу молоді на ухвалення рішень владою, розвиток інфраструктури молодіжних центрів, запроваджуються гранти від держави на власні проекти», — поінформував він.

Руслан Стефанчук підкреслив, що «молодь — це не другорядне питання, яке можна постійно відкладати «на потім». Молодь — це майбутнє країни, у якому кожен має знайти своє призначення і реалізуватися вдома, в Україні».

«Для нас чітко зрозуміла система пріоритетів молоді. Вони повинні відчувати реальну державну підтримку — забезпечення житлом, зайнятості та підприємництва, освіти, культури, туризму, оздоровлення та відпочинку, фізичної культури та спорту тощо», — зазначив він.

Руслан Стефанчук також анонсував звернення 1 грудня Президента України до народу. За його словами, виступ Володимира Зеленського, зокрема, стосуватиметься й питань, пов’язаних із молоддю.

«Адже наш основний пріоритет: Україна — країна майбутнього», — підкреслив Голова парламенту України.


Під час зустрічі.

Секретаріат Голови Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.