Каже, що головний принцип його роботи — це відкритість та тісне спілкування з людьми, щоб забезпечити їм упевненість у захищеності.

Начальник Головного управління Нацполіції в Рівненській області навів кілька цифр, що характеризують роботу служби за рік, відколи він її очолює.

— За цей рік нам вдалося знизити на 5 відсотків рівень злочинності та збільшити відсоток розкриття кримінальних правопорушень із 47,2 до 52,1 відсотка. Поліція розкрила більш як половину всіх скоєних злочинів. Це — найкращий показник роботи поліції впродовж останніх п’яти років, — сказав Олексій Камишанський. — Крім того, завдяки ефективній превенції та копіткій роботі поліції на запобігання вчиненню злочинів в області значно менше скоєно умисних вбивств (з 26 до 18), тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (з 12 до 10), зґвалтувань (з 15 до 11), пограбувань (із 105 до 82) та розбійних нападів (з 16 до 13). Більше задокументовано фактів діяльності організованих злочинних груп.

Не оминув начальник поліції області й таку болючу для Рівненщини проблему, як незаконний видобуток бурштину, на який багате Полісся.

— Проведення системних відпрацювань поліцією дало змогу на належному рівні протидіяти незаконному видобутку бурштину-сирцю. Фактично нам вдалося побороти масовий незаконний його видобуток, хоча й поодинокі випадки нелегального старательства все ще є. І ми з ними боремось, — розповідає Олексій Камишанський. — Тільки за рік моєї роботи в області виявлено 55 осіб, які займалися незаконним видобутком бурштину. Вилучено 147 мотопомп, 28 транспортних засобів, 1168 кілограмів бурштину. Скажімо, 12 листопада спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Рівненській області вилучили ще 455 кілограмів бурштину та 52 кілограми виробів із нього.

Щодо позитивної динаміки, то головний поліцейський Рівненщини упевнений, що досягти її вдалося ще й завдяки успішній реалізації низки проектів в області, зокрема, «Поліцейський офіцер громади»; «Безпечна Рівненщина», в рамках якої запроваджена система відеоспостереження у населених пунктах; створення фронт-офісів у всіх підрозділах поліції для надання якісних поліцейських послуг; відкриття поліцейських станцій тощо.

Запевнив, що впровадження безпекових платформ у тісній взаємодії з обласною владою, органами місцевого самоврядування триватиме й надалі.

А в подальших планах начальника ГУ Нацполіції в Рівненській області: щоб поліцейські офіцери були в кожній територіальній громаді, а також активніша профілактика безпеки дорожнього руху, технічна модернізація обладнання для ефективної протидії злочинності, впровадження наймасштабнішого проекту Національної поліції України — системи відеофіксації Custody Records, яка потрібна для гарантування дотримання прав людини під час перебування в поліції і яка зможе захистити правоохоронців від можливих провокацій. Уже в наступному році Custody Records запрацює на базі чотирьох «кущових» підрозділів поліції.

У полі зору очільника поліції Рівненщини також соціальний захист поліцейського, підтримання престижу професії, популяризація її серед молоді.

Фото автора.