Вона стартувала 25 листопада, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства стосовно жінок. Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк на своїй сторінці у Фейсбуці наголосила, що в ці дні ми говоримо про те, що будь-які форми насильства (у громадській чи приватній сферах) є передусім порушенням прав людини. «Україна вже понад 20 років підтримує цю ініціативу, — йдеться в повідомленні. — І я радію, що Дніпровський університет внутрішніх справ також доєднався до цієї глобальної ініціативи. Адже саме в стінах навчальних закладів формується зерно рівності та недискримінації».

Заступниця глави парламенту зауважила, що спілкування зі студентками, тими, хто прагне рівності та справедливості — нашими майбутніми правоохоронцями, видалося приємним. «Ще 20 років тому важко було й уявити захід подібного контексту, а сьогодні про рівні права та можливості ми чуємо звідусіль — у школі, в університетах, у Збройних Силах, в політиці, бізнесі, — зауважує О. Кондратюк. — І це прекрасно. Проте ці досягнення не є випадковими. Це результат системної та сумлінної праці та адвокації цієї рівності як у світі, так і в Україні».

За словами О. Кондратюк, нині в нашій країні ми спостерігаємо зародження абсолютно нової реальності, коли жіноче представництво з кількості переростає в якість. «Цей факт безумовно впливає і на умови кар’єрного та професійного зростання в Україні, — каже вона. — Адже жінка на керівній посаді вже не є винятком з правил, а дедалі частіше є нормою сьогодення. Проте наше завдання не лише створювати, а й розширювати горизонт можливостей для тих жінок, які прийдуть після нас. Менторство, наставництво, відкриття соціальних ліфтів для інших талановитих і розумних жінок та дівчат, які будуть на одній хвилі з нами творити зміни в суспільстві».

Спілкуючись зі студентами, О. Кондратюк просила дівчат не боятися і руйнувати стереотипи, говорити про рівність як цінність і право людини, декларувати свою позицію публічно, долучатися до роботи та демонструвати позитивні кейси промоції рівності. «Нам, жінкам, які вже чогось досягли або тільки починають свій шлях до успіху, важливо підтримувати одна одну, ділитися знаннями та досвідом, підставляти плече підтримки, мотивувати одна одну», — наголосила заступниця очільника законодавчого органу влади.

Вл. інф.