До цього об’єкт на Набережній Перемоги, 132, не обновляли жодного разу. Намагалися лише вирівнювати, засипаючи територію відсівом. Допомагало слабо — травм уникати не вдавалося. Тепер у рамках національної програми «Велике будівництво» область виділила кошти на реконструкцію. Вкласти планується майже 50 мільйонів гривень.

«Тривалий час на цьому місці був пустир, який мало чим нагадував шкільний стадіон. Багато років людям обіцяли його облаштувати. Тепер жителі отримають сучасну спортивну локацію. Молодь займатиметься спортом, у неї не буде часу на пустощі. Будемо виховувати спортивну здорову націю українців», — розповів народний депутат В’ячеслав Медяник (на знімку).

Підрядники вже зайнялися демонтажем та огородженням території. І незабаром тут буде футбольне поле 105 на 68 метрів із професійним штучним покриттям, три прямі бігові доріжки, кожна довжиною 110 метрів і шириною 1,2 метра. Обладнають зону воркаута, вуличні тренажери, три модульні роздягальні з душовими й санвузлами. З’являться й криті трибуни на 60 місць. Територію озеленять, влаштують потужне освітлення. Пішохідні зони викладуть тротуарною плиткою.

Після реконструкції з початку наступного навчального року, крім учнів цього закладу, на стадіоні зможуть займатися діти із сусідньої 111-ї школи, а також вихованці ДЮСШ № 2.

Дніпро.

Фото з відкритих джерел.