Серед таких — і Оксана ОВЧАРЕНКО з Новоукраїнки.

Нещодавно Оксана втілила в життя свою мрію — відкрила салон краси. Що тут чарівного? А те, що одразу започаткувала в своєму салоні «День добра» і тепер раз на місяць безплатно робить стрижки та зачіски дітям із родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. Звернувшись у соціальних мережах до своїх друзів, вона знайшла їхню моральну підтримку і бажання долучитися до благодійної справи. Щоб діти цього дня почувалися гарно і відчували турботу про себе, друзі та знайомі Оксани привозять у салон різні смаколики та іграшки.

«Мені дуже хочеться хоч трішки розфарбувати життя дітей із таких родин яскравими барвами, — каже підприємиця. — Я рада, що разом із однодумцями та працівниками міського центру соціальних служб нам це вдається.

Дітки, які вже були у нас, приходять наступного разу і з задоволенням розповідають про те, як у них минув цей місяць, що нового в їхньому житті, у школі. До багатьох дітей я прикипаю душею. Хочеться допомагати, щоб вони частіше усміхалися».

Слухаючи Оксану, навіть важко уявити, скільки їй самій довелося витерпіти, винести на своїх плечах. Ця щира, відверта і водночас неймовірно сильна духом жінка мотивована на добрі справи самим життям!

...Восени 2019-го з її синочком Тимуром стався нещасний випадок. Тоді багато хто переймався долею хлопчика, який боровся за життя. У тому, що він вистояв і не здався, найбільша заслуга, звичайно ж, мами Оксани. Вона, як янгол-охоронець, постійно поряд — підтримує, розраджує та надихає свого синочка. Сама ж Оксана янголом називає Катерину Ножевнікову, яка очолює благодійний фонд «Корпорація монстрів». Саме цей фонд зібрав для порятунку Тимура 700 тисяч гривень. «Я безмежно вдячна усім людям, які нас підтримали. Це не передати словами. Нехай Господь береже кожного. Мій синочок зі мною, і тепер завдяки людям ми щасливі», — каже Оксана.

Вона і до трагічного випадку із сином була доброю й небайдужою людиною. А після перенесеного стала ще активнішою в бажанні допомагати іншим. Добре мамине серце успадкував і Тимур. У прагненні нагодувати і приголубити усіх бездомних тварин вони з мамою — теж однодумці. Офіційно в місті немає волонтерської організації, яка б опікувалася тваринами, тому Оксана разом з іншими ентузіастами годує вуличних собак і кішок, займається влаштуванням чотирилапих у родини.

Що вже й говорити про допомогу людям, які потребують матеріальної підтримки, хворим, дітям із родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. Оксана всіляко намагається підтримати такі родини, влаштовувала збір найнеобхіднішого для них.

«Підприємців, готових долучатися до співпраці в питанні допомоги родинам, які опинилися в складних життєвих обставинах, не так уже й багато, — зауважує директор Новоукраїнського міського центру соціальних служб Юрій Мироненко. — Започаткувавши власну справу, Оксана Овчаренко одразу ж запропонувала свою допомогу дітям з родин, які перебувають на нашому обліку. Ідея безплатних стрижок та зачісок для дітей у рамках «Дня добра» — це гарний приклад того, як людина, навіть із невеликого бізнесу, готова не просто долучатися до гарних справ, а й ставати генератором нових ідей та залучати до благодійності інших».

Кіровоградська область.

На знімку: Оксана з сином Тимуром.

Фото автора.