Грецька газета "Катімеріні" зазначає, що ще одним свідченням розвитку американсько-грецьких відносин, що посилюється, і стратегічного значення країни для Вашингтона є його плани виділити 33,5 мільйона доларів на зміцнення військово-повітряної бази поблизу п'ятого за величиною міста країни - Лариса. Тут американці планують побудувати два ангари для нових винищувачів, кілька допоміжних і житлових будинків.

Видання нагадує, що грецька армія вже отримала через океан кілька нових кораблів Mark V і бойових гвинтокрилів Kiowa, а невдовзі звідти почнуться поставки бронетранспортерів нового покоління - M1117.

"Катімеріні" зазначає, що Греція починає відправляти на смітник стару техніку радянського зразка. Замість старих бойових машин піхоти (БМП) на озброєння армії незабаром надійдуть 17 штурмових амфібій. Країна одержить від США і нову пропозицію - про модернізацію чотирьох фрегатів ВМС і закупівлю винищувачів F-35 п'ятого покоління за дуже вигідними цінами. Тим самим США значно зміцнять південний регіон НАТО в Європі.