Групова світлина на згадку.

Новий дизайн стін приємно вражає сучасним стилем. Кожен поверх має свій колір і свій візерунок. Їх усі об’єднує чорно-біла композиція з квадратів, виконана в техніці 3D. Навкруги — свіжо й чисто. Вхідні двері приваблюють (зі смаком вкрапленими) сонячними геометричними фігурами.

— Оздоблення — найважливіший етап ремонту. Серед усіх видів матеріалів ми надали перевагу фарбі. Бо в фарбувальних розчинів безліч переваг. Ми вибирали відтінки, змішували кольори, накладали візерунки, шукали неординарні рішення для нашого житла. Приємно мати сучасний дизайн під’їзду, який додає гарного настрою, дає відчуття комфорту й благодаті. Адже щастя і процвітання залежить від нас, і Україна починається з кожного з нас, — розповів житель Кодими, будівельник і підприємець, один з ініціаторів масштабного проекту Сергій Адамов.

Це на його плечі, в основному, лягли всі відповідальні роботи, починаючи з найважчих — відбиття старої штукатурки і закінчуючи дизайнерським оформленням стін. Долучився до втілення батьківського задуму і його син Андрій, і жителі під’їзду: Василь Савінецький, Володимир Шевчук. Станіслав Ольшанський, Олександр Прилєпський, Віктор Бутирін. Маючи освіту будівельника, Сергій не тільки покладався на власні знання, а й багато перечитав літератури щодо сучасного облаштування житла. Свої задуми і ескізи виносив на обговорення сусідів. Радилися, сперечалися, але віднаходили квінтесенцію своєї спільної творчості.

Мешканці також брали на себе підготовчі роботи на поверхах, на яких знаходяться їхні квартири. Знімали старі панелі й штукатурку, готуючи фактуру стін під нанесення нових матеріалів. А коли комусь із мешканців якогось поверху потрібна була допомога, йшли допомагати всі.

— Це не перша справа, яку ми робимо спільно й за власні кошти. Регулярно проводимо генеральні й малі прибирання, облаштовуємо двір, висаджуємо дерева і квіти, ремонтуємо під’їзди, ганки. Сьогодні третій під’їзд чарує своєю красою, а завтра, думаю, візьмуться ремонтувати свої під’їзди й інші, — каже голова об’єднання співвласників житлового будинку №1 Вікторія Мураховська.

Коли ремонт завершили, мешканці під’їзду влаштували свято «Добрих сусідів». За широким столом, дбайливо і смачно накритим жінками, зібралися друзі, знайомі. З гумором згадували, як все починалось, бажали один одному здоров’я, співали й танцювали, ну, і звичайно, обговорювали нові плани щодо подальшого облаштування будинку…

Кодима

Одеської області.

Фото надано автором.