Народний депутат, який представляє в парламенті фракцію «Слуга народу», Дмитро Костюк, разом із батьками учнів Житомирського обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей та Бердичівського ліцею-інтернату спортивного профілю, звернули увагу на проблему, що виникла з цими двома закладами. За словами парламентарія, Житомирська обласна рада за спинами батьків та педагогів прийняла рішення про переформатування обласного ліцею, що збурило суспільство.

Олена Федорук, син котрої є учнем цього закладу, роз’яснила ситуацію так. Цього року активно фінансується розвиток спортивного напряму. А на Житомирщині діє Бердичівський ліцей, який, власне, і працює за цим профілем.

Утім, очільники обласної ради вирішили виділити кошти на розвиток спорту в Житомирі. Тож для цього перейменували у спортивний ліцей унікальний в області академічний заклад для обдарованих дітей із сільської місцевості.

Ще більше стурбована мати учня бердичівського ліцею Тетяна Купреєва. За її словами, це найкращий спортивний заклад у місті, який має чудовий педагогічний колектив — тренерів та наставників, котрі є призерами та чемпіонами Олімпійських ігор. Ліцеїсти — це спортсмени, які постійно беруть участь у змаганнях. У цих дітей є мрії та бажання — представляти нашу країну на світових аренах. Але можновладці не можуть розібратися із розподілом державних коштів, зауважує Т. Купреєва. «Шановні депутати, скажіть, будь ласка, прапор якої країни мають піднімати на змаганнях наші діти?» — наголосила вона.