З ініціативи Укравтодору та ДП «ДержДорНДІ» захід організовано в Івано-Франківську, за підтримки САД в області.

«Прийняті на законодавчому рівні нещодавні зміни щодо ціноутворення в дорожній галузі сприятимуть більш активному руху в напрямку до інших європейських країн — задля зростання економічного потенціалу України, розбудови інфраструктури, збереження та відновлення доріг і мостів», — зазначив заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

На правах господарів учасників семінару привітав начальник Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Василь Буджак та коротко ознайомив із реалізацією на Прикарпатті Національного проекту «Велике будівництво». «Ухвалені Верховною Радою закони щодо ціноутворення в дорожній галузі покращують можливості та ефективність виконання завдань, які стоять перед нами», — акцентував посадовець.

Директор ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені Шульгіна» Артем Безуглий (на знімку) як спікер семінару провів огляд основних законодавчих та нормативних новацій у кошторисному ціноутворенні, актуальних питаннях визначення вартості. Прийнятий Верховною Радою проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення системи ціноутворення в будівництві автомобільних доріг загального користування» переданий на підпис Президенту.

«Розглянули актуальні питання визначення вартості проектування, вишукування, науково-технічного супроводу та інших супутніх робіт. Провели сесію щодо впровадження міжнародних стандартів ціноутворення, зокрема системи визначення обсягів дорожніх робіт CESMM4. Інтерес до теми семінару викликаний нещодавніми змінами в ціноутворенні в будівництві, які передбачають значне спрощення формування договірної ціни та можливість проводити взаєморозрахунки за виконані роботи з використанням міжнародно визнаних форм звітування», — підсумував Артем Безуглий.

Івано-Франківська область.

Фото автора.