Тривале партнерство, що об’єднує Дружківську міську територіальну громаду і представників регіонального та українського офісів ЮНІСЕФ, цьогоріч набуло нового імпульсу під час відвідання Дружківки делегацією представників регіонального та українського офісів ЮНІСЕФ та їх зустрічі з керівництвом міста.

«У 2018 році наше місто долучилося до проекту ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей» та стало кандидатом цієї всесвітньої престижної ініціативи, — зазначив Дружківський міський голова Володимир Григоренко. — Першочерговими завданнями ми ставили й ставимо для себе забезпечення рівних можливостей для всіх дітей, зміцнення інституту сім’ї та відповідального батьківства, захист дітей від насильства, участь дітей та молоді в житті громади Дружківки. План заходів програми «Громада, дружня до дітей» сьогодні успішно реалізується. Діти та молодь утворили Дитячу та Молодіжну ради, вже самостійно працюють над власними проектами й отримують підтримку від багатьох міжнародних організацій, через які розвивають засади демократії в суспільстві».

На зустрічі із представниками ЮНІСЕФ, що відбувалась у форматі круглого столу, до обговорення долучився народний депутат України Валерій Гнатенко. Народний обранець наголосив на важливості співпраці громади з міжнародними організаціями, адже Дружківка має позитивні результати та вагомі здобутки у цьому напрямі.

На цей час у Дружківській міській територіальній громаді проживають 9719 дітей та молоді віком до 18 років, які відвідують 28 закладів освіти. З вересня 2018 року у громаді запроваджено інклюзивну освіту. Нині у Дружківці функціонує 11 інклюзивних класів, де навчаються 16 дітей, і 4 інклюзивні групи, в яких виховуються 12 дітей.

Під час зустрічі з делегацією ЮНІСЕФ порушувались питання соціального захисту дітей та молоді. Однією з найбільш соціально вразливих категорій є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. На первинному обліку у службі у справах дітей перебувають 206 таких дітей, із них 186 (90 відсотків) влаштовані до сімейних форм виховання.

Представники ЮНІСЕФ підтвердили, що спільна співпраця не лише Дружківської громади, а й багатьох міст Донецької області з міжнародними організаціями дала змогу охопити набагато ширше, ніж раніше, коло питань та проблем, актуальних для дітей і молоді, зробити подальші кроки для їх якнайшвидшого розв’язання та консолідувати зусилля задля покращення умов розвитку й виховання молодого покоління.

Донецька область.