До її складу ввійшли Коблівська, Новофедорівська, Рибаківська та Українська сільські ради.

За п’ять років ТГ, яка об’єднала 15 сіл, стала однією з найуспішнiших та найпрогресивніших на Миколаївщині. Завдяки вмілому керівництву, наявності на території курортної зони та потужного виноробного підприємства, активності у грантових проектах, небайдужості самих мешканців. Одним зі стратегічних напрямів у діяльності громади є пошук потужних інвесторів, за допомоги яких можна вирішити проблемні питання території. І такого інвестора знайдено. Ним стало ТОВ «ДТЕК Тилігульська ВЕС», з яким Коблівська сільська рада підписала Програму соціального партнерства на 2021—2023 роки.

Соціальне партнерство ТОВ «ДТЕК Тилігульська ВЕС» із Коблівською сільською радою полягає в тому, що менеджмент компанії, органи місцевого самоврядування та мешканці об’єднують зусилля заради спільної мети — створення кращих умов для проживання, праці та відпочинку на території громади. Партнерський підхід до розв’язання соціальних проблем дає змогу вибрати справді значущі для розвитку громад проекти, підвищити ефективність вирішення поставлених завдань. У рамках Програми передбачається реалізація шести соціально значущих проектів, які були напрацьовані попередньо робочою групою, обговорені публічно із представниками громадськості, місцевими жителями та представниками ДТЕК.

Для обґрунтування вибору напрямів соціальних інвестицій було створено робочу групу, яка провела опитування думки мешканців населених пунктів ТГ щодо найбільш істотних проблем у громаді. Під час визначення спільних дій для Програми соціального партнерства група врахувала щорічні та середньострокові програми та плани діяльності Коблівської сільської територіальної громади. Загалом проведено чотири засідання робочої групи, де ретельно обговорювали питання, які мають увійти до майбутньої Програми соціального партнерства. Пріоритетом у ній визначено розвиток соціально значущої інфраструктури: підвищення якості та доступності освітніх та соціальних послуг, розвиток культури та спорту, а також забезпечення якісного водопостачання мешканців. У результаті інвестор та сільська рада дійшли згоди стосовно реалізації таких проектів: облаштування зони відпочинку біля ставка в селі Анатолівка на Тилігульському лимані; облаштування території публічного простору в селі Коблеве; поточний ремонт водопроводу в селі Анатолівка; модернизація системи водопостачання Коблівської територіальної громади.

У сфері охорони здоров’я інвестор зобов’язався придбати медичне обладнання для організації сучасної діагностики та розвитку реабілітаційних послуг у Коблівській лікарні. А також придбати та розмістити сучасний модульний пункт здоров’я в селі Анатолівка. Загальна сума внеску компанії ТОВ «ДТЕК Тилігульська ВЕС» у рамках співфінансування Програми соціального партнерства на 2021—2023 роки становитиме 13 мільйонів гривень. І це, безумовно, вагомий внесок соціально орієнтованої компанії в соціально-економічний і культурний розвиток Коблівської громади. Саме на умовах партнерства і мають працювати спільно бізнес та громада.

Миколаївська область.