Шановні працівники органів місцевого самоврядування!

Радий вітати вас із вашим професійним святом — Днем місцевого самоврядування.

Вітаю міських, селищних, сільських голів, голів обласних і районних рад, старост, працівників виконкомів і всіх, хто щодня робить життя людей у громадах кращим. Разом команда місцевого самоврядування налічує майже 100 тисяч людей по всій країні.

Місцеве самоврядування — найближчий до людей рівень влади, адже саме ці люди стикаються із повсякденним життям і потребами громадян. Ви займаєтеся важливою справою і берете на себе велику відповідальність. У свою чергу ми як держава робимо все для того, щоб місцеве самоврядування отримало більше ресурсів і підтримки, мало на місцях усі можливості та умови для виконання своїх завдань.

У цьому сенсі Державний бюджет на 2022 рік, який днями ухвалив парламент, — революційний. На місцеве самоврядування планується виділити безпрецедентно великі кошти. Їх вистачить, аби громади могли не просто «триматися на плаву», а розвивалися та активно рухалися вперед.

День місцевого самоврядування — це свято всієї України, адже сьогодні ми відзначаємо розвиток демократії та інститутів реального народо-владдя. Без влади громади розбудова країни була б неможливою. Разом із вами ми впевнено будуємо країну, де найвищою цінністю є сильне демократичне суспільство, адже розвиток місцевих громад та їх влади — це шлях прогресу.

І ми йдемо цим шляхом разом!

Зі святом!

Олександр КОРНІЄНКО.