І сьогодні держава робить усе, щоб реалізовувати цю мету. Про це сказав Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час зустрічі із заступником регіонального директора Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) у Європі та Центральній Азії Філіпом Корі.

«Адаптація людей та дітей з інвалідністю у суспільне життя — це не нова проблема для України. У нас високі показники в цьому питанні, і це пов’язано, зокрема, з екологією. Саме тому ми сьогодні багато робимо для того, щоб ці проблеми розв’язувались у бік покращення здоров’я нації загалом. Є низка президентських програм, які спрямовані на збільшення рівня здоров’я в Україні», — зауважив він.

Олександр Корнієнко переконаний, що люди та діти з інвалідністю мають отримувати всі можливості для інтеграції в суспільство та державну підтримку.

Зокрема, Перший заступник глави парламенту зупинився на одному із сучасних напрямів адаптації — позашкільне навчання: «У нас є практика формування класів, є окремі кабінети, створені для таких діток. Там працюють підготовлені педагоги та фахівці».

Окрім того, нині в парламенті працює Тимчасова слідча комісія, яка досліджує питання якості реформи з децентралізації управління інклюзією. Вона вивчає, наскільки коректно працюють спеціалізовані заклади, як правильно та якісно інтегрувати дітей в освітній простір.

«Насамперед у нашому фокусі має бути дотримання прав людини», — наголосив Олександр Корнієнко.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.