У Генеральному штабі Збройних Сил України відбулося засідання Ради сержантів ЗС України та VIII Всеармійські збори сержантського і старшинського складу ЗС України під керівництвом головного сержанта Збройних Сил України — начальника Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України головного майстер-сержанта Олександра Косинського.

У роботі Всеармійських зборів взяли участь заступник Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк, представники J-структур Генерального штабу ЗС України.

— Це вже восьмі збори з часу започаткування їх проведення, і це, безперечно, важливий захід з підбиття підсумків діяльності сержантського корпусу у нинішньому році та визначення основних напрямів роботи та заходів на наступний рік. Дуже важливо, що головні сержанти органів військового управління та військових частин з усіх видів та окремих родів військ (сил) Збройних Сил України змогли зібратися тут, щоб обговорити свою діяльність та поділитися відповідним досвідом, — зазначив головний майстер-сержант Олександр Косинський.

Рада сержантів ЗС України — це найвищий колективний дорадчий орган сержантського і старшинського складу. До складу Ради сержантів ЗС України входять усі головні сержанти (головні старшини) органів військового управління від оперативного/повітряного командування та вище.

— На цей час у напрямі розвитку професійного сержантського корпусу досягнуто певні успіхи, закладено основу на законодавчому рівні, створено коледжі та центри підготовки сержантського складу, побудовано чотирирівневу систему професійної підготовки, закладено новітні традиції та впроваджено церемонії, — розповів головний сержант Збройних Сил України — начальник Управління по роботі з сержантським складом Збройних Сил України головний майстер-сержант Олександр Косинський.

На засіданні Ради сержантів ЗС України було обговорено низку питань щодо організації роботи сержантської вертикалі, підвищення ефективності роботи сержантського і старшинського складу з підготовки особового складу, підтримання належного рівня військової дисципліни та правопорядку в підрозділах, вдосконалення професійних знань, забезпечення виконання ними завдань за призначенням у районі проведення ООС.

— Важливо розширити повноваження сержантів, здійснити їх розподіл з офіцерським складом, перекласти всю відповідальність за індивідуальну підготовку особового складу на сержантів, забезпечити те, щоб сержант повністю відповідав вимогам до нього і в плані професіоналізму, і в плані дисциплінованості, і в плані лідерства, — наголосив головний майстер-сержант Олександр Косинський.

Подальший розвиток професійного сержантського корпусу є одним із головних пріоритетів реформування Збройних Сил України. Адже антитерористична операція та Операція об’єднаних сил чітко засвідчили важливість ролі сержанта та вимоги до його рівня професіоналізму.

Заступник Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк наголосив на тому, що сержант має бути експертом та фахівцем найвищого рівня, беззаперечним зразком дотримання військових стандартів та виконання службових обов’язків, а Сержантський корпус ЗС України є їхнім осердям.

Текст і фото управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.