Цього року територіальні громади Кіцманщини, Путильщини, Вижниччини та Сторожинеччини Чернівецької області мали унікальну можливість отримати гідне додаткове фінансування на їх соціально-економічний розвиток. Це додаткові кошти для громади, що не передбачались в їх бюджетах, але завдяки ним місцеві жителі отримають чимало реалізованих проектів на території своїх громад. Йдеться, зокрема, про культуру, освіту, медичну сферу, розвиток спорту та дозвілля.

Зазначимо, що протягом 2021 року громади 202-го виборчого округу отримали за сприяння народного депутата України Максима Заремського 30 млн грн коштів державного бюджету на соціально-економічний розвиток.

Вказані гроші були спрямовані на будівництво, ремонт та реконструкцію дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, лікарень, місцевих амбулаторій, парків відпочинку, будівництво спортивних майданчиків зі штучним покриттям, придбання дитячих ігрових майданчиків тощо.

Територіальні громади Кіцманщини отримали відповідні додаткові кошти державного бюджету в сумі понад 12,64 млн грн.

На якому ж етапі нині перебуває освоєння коштів?

Сьогодні на території Кіцманської міської ради завершено роботи з проведення капітальних ремонтів вул. Ювілейної у селі Валява, спортивного майданчика зі штучним покриттям у селі Шипинці, придбано дитячий ігровий майданчик для села Ошихліби (який буде встановлено в оновленому сільському парку) та спортивний майданчик для Суховерхівського ЗЗСО І—ІІ ступенів.

Максимом Заремським підтримується програма Президента України «Велике будівництво», і дієвим прикладом цього є виділення 2 млн грн коштів вказаної субвенції на реконструкцію стадіону в м. Кіцмані.

Також ведуться роботи з благоустрою парку села Ошихліби.

Розроблена проектно-кошторисна документація на заміну вантажного ліфта у КНП «Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». Найближчим часом (після надходження повної суми коштів з державного бюджету) буде оголошено тендерні процедури.

Крім того, тендерні закупівлі з придбання дитячих ігрових майданчиків для сіл Іванківці та Валява і Суховерхівського ЗДО с. Суховерхів завершилися 8 грудня, а з заміни вікон у Кліводинському ЗДО (ясла-садок) с. Кліводин — 9 грудня.

Після підписання відповідних договорів із переможцями торгів розпочнуться роботи з заміни вікон та поставки дитячих майданчиків.

Загальна сума виділених коштів для Кіцманської громади становить понад 5,6 млн грн.

На території Мамаївської громади ведуться роботи з капітального ремонту адміністративної будівлі в с. Біла, проводиться благоустрій території Мамаївського НВК № 1.

Завершено тендерні процедури та відібрано виконавців робіт (надання послуг) із заміни вікон у громадській будівлі с. Стрілецький Кут, на придбання дитячих ігрових майданчиків для Лужанського дендропарку смт Лужани та Мамаївського НВК № 1 с. Мамаївці та на капітальний ремонт адміністративної будівлі (дитячий садочок) в с. Новий Киселів.

Загальна сума виділених коштів для Мамаївської громади становить 2,42 млн грн.

Ставчанська громада проводить тендерні процедури з відбору підрядника на проведення робіт із завершення будівництва спортивного майданчика для Ставчанського ЗЗСО І—ІІІ ступенів.

Також 3 грудня завершено тендерні процедури із заміни вікон у Шишковецькому ЗЗСО І—ІІІ ступенів та придбання дитячого ігрового майданчика для Южинецького ДНЗ. Очікується проведення відповідних робіт та поставки товару.

Загальна сума виділених коштів для громади становить 950 тис. грн.

Неполоковецька громада за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток провела капітальний ремонт Молодіжного центру (клубу) села П’ядиківці.

Крім того, завершуються роботи з капітального ремонту котельні Реваківського ЗЗСО І—ІІІ ступенів та Центру культурних послуг (Будинку культури) села Берегомет.

Розроблено проектно-кошторисні документації на заміну дверей у Неполоковецькому ЗДО, Неполоковецькому та Реваківському ЗЗСО І—ІІІ ступенів, а також специфікацію на придбання дитячого ігрового майданчика для села Берегомет. Триває етап підготовки до публічних закупівель відповідних товарів та послуг.

Загальна сума виділених коштів для Неполоковецької громади становить майже 2 млн грн.

На території Брусницької громади за кошти цієї субвенції будується футбольний майданчик зі штучним покриттям у селі Брусниця.

Також завершено тендерні процедури з проведення заміни системи опалення Брусницького ЗЗСО І—ІІІ ступенів. До кінця року буде додатково придбано дитячий ігровий майданчик для села Діброва.

Загальна сума виділених коштів становить 1,75 млн грн.

Територіальні громади Сторожинеччини отримали відповідні додаткові кошти державного бюджету в сумі понад 5,3 млн грн.

Нині на території Сторожинецької міської ради завершено роботи з ремонту приміщення харчоблока та спортзалу Слобода-Комарівської гімназії с. Слобода-Комарівці та капітального ремонту підвісної кладки через річку Сірет у селі Панка.

Також ведуться роботи з ремонту спортзалу та вбиралень Новобросківецької ЗОШ І—ІІІ ступенів у с. Заболоття, капітального ремонту Старожадівської амбулаторії ЗПСМ, будівництва багатофункціонального спортивного майданчика зі штучним покриттям в с. Банилів-Підгірний, проведення благоустрою Сторожинецького ЗДО «Дзвіночок».

Завершено тендерні процедури та відібрано виконавців робіт із заміни вікон Давидівської ЗОШ І—ІІІ ступенів та придбання дитячих ігрових майданчиків для м. Сторожинець, с. Ропча, с. Комарівці, с. Зруб-Комарівський, с. Ясени та с. Панка.

Триває розроблення проектно-кошторисної документації на перекриття покрівлі Костинецького старостату с. Костинці, а також ремонту спортзалу та вбиралень Сторожинецької гімназії.

Загальна сума виділених коштів для Сторожинецької громади становить понад 3,7 млн грн.

На території Чудейської громади в селі Чудей завершується будівництво футбольного майданчика зі штучним покриттям, на який було виділено кошти державного бюджету в сумі 1,3 млн грн.

За кошти зазначеної вище субвенції Петровецька громада проводить роботи з капітального ремонту будівлі стадіону «Мрія» в с. Верхні Петрівці, на який було виділено 200 тис. грн, а Кам’янська громада очікує на поставку дитячих ігрових майданчиків для сіл Дубове та Спаська. На їх придбання було виділено 100 тис. грн.

Територіальні громади Вижниччини отримали відповідні додаткові кошти державного бюджету в сумі понад 6,5 млн грн.

Нині на території Вижницької громади завершено роботи з будівництва спортивного майданчика зі штучним покриттям Міліївського ЗЗСО І—ІІІ ступенів.

Завершено тендерні процедури та відібрано виконавців робіт із заміни вікон і дверей у Вижницькому ЗЗСО І—ІІІ ступенів у м. Вижниця та комунальній будівлі с. Кибаки, а також із заміни котла у Вижницькому ЗДО № 2 м. Вижниця та придбання дитячих ігрових майданчиків для Іспаського та Виженського ЗДО, а також Черешенського ЗДО № 2.

Загальна сума виділених коштів для громади становить майже 2,5 млн грн.

На території Банилівської громади завершено роботи з капітального ремонту Бережницького ЗЗСО І—ІІІ ступенів — ЗДО, а також спортивного майданчика Банилівського ЗЗСО І—ІІІ ступенів. На відповідні цілі з державного бюджету було виділено 700 тис. грн.

У Берегометській громаді проведено ремонт Долішньошепітського ЗЗСО І—ІІІ ступенів — ЗДО та капітальний ремонт покрівлі Лукавецького ЗЗСО І—ІІІ ступенів.
Ведуться роботи з благоустрою села Мигового.

Також проведено тендерні процедури та визначено виконавців робіт із заміни вікон і дверей Мигівської амбулаторії ЗПСМ та ремонту Берегометського ЗЗСО І—ІІІ ступенів № 3, а також постачальників дитячих ігрових майданчиків для с. Лукавці та Берегометського ЗДО № 3.

Загалом для громади виділено 2,03 млн грн коштів відповідної субвенції.

Крім того, за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток вдалося провести капітальний ремонт покрівлі ІІ корпусу КНП «Вашківецька лікарня реабілітації та паліативної допомоги з поліклінічним відділенням». До кінця року планується також завершити ремонти внутрішніх приміщень цього корпусу.

Проведено тендерні процедури на придбання дитячих майданчиків для Замостянського та Карапчівського ЗДО, а також с. Слобода-Банилів.

Територіальні громади Путильщини отримали відповідні додаткові кошти державного бюджету в сумі майже 5,3 млн грн.

На території Путильської громади тривають роботи з завершення будівництва Дихтинецької амбулаторії ЗПСМ у с. Дихтинець. Також наступного тижня розпочнуться роботи з заміни вікон та дверей Путильського ЗЗСО І—ІІІ ступенів в смт Путила.

З переможцем торгів укладено договір на поставку дитячих майданчиків для Сергіївського, Дихтинецького, Киселицького та Путильського закладів дошкільної освіти. Очікується їх поставка.

Загальна сума виділених коштів для громади становить 950 тис. грн.

Усть-Путильська громада за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток отримала чудову можливість відновити свою інфраструктуру.

15 грудня повинні завершитися публічні торги із визначення переможця, що проводитиме заміну вікон Розтоківського закладу дошкільної освіти с. Розтоки. Також триває прийом тендерних пропозицій з придбання дитячих майданчиків та їх встановлення в с. Усть-Путила, с. Мариничі, с. Розтоки та с. Підзахаричі.

На території громади ведуться роботи з проведення капітального ремонту Розтоківської амбулаторії ЗПСМ у с. Розтоки.

Визначено переможця торгів з проведення капітального ремонту (заміни вікон) в Усть-Путильському ФАПі с. Усть-Путила. Найближчим часом розпочнуться відповідні роботи.

Загалом для Усть-Путильської громади було виділено 1,1 млн грн.

Конятинська громада за кошти вказаної субвенції проводить будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям в с. Довгопілля. Нині завершені бетонні роботи, площадка розчищена від ґрунту, триває засипання майданчика щебенем.

Крім того, визначено переможців публічних торгів з проведення капітального ремонту (заміни вікон) адміністративної будівлі Конятинської сільської ради, а також придбання дитячих ігрових майданчиків для Стебнівського, Конятинського, Яблуницького та Самаківського закладів дошкільної освіти.

Загальна сума виділених коштів для Конятинської громади становить 1,9 млн грн.

У Селятинській громаді завершено нове будівництво водозабірної свердловини в Селятинському ЗДО с. Селятин.

Проведено тендерні процедури з капітального ремонту системи опалення Плосківського закладу дошкільної освіти в с. Плоска. На днях буде укладено договір, після чого розпочнуться відповідні роботи.

Очікується поставка дитячих ігрових майданчиків для Селятинського закладу дошкільної освіти в с. Руська та Шепітського ЗЗСО І—ІІІ ступенів с. Шепіт.
За цей рік Селятинська громада отримала понад 1,3 млн грн коштів субвенції на соціально-економічний розвиток.

Робота народного депутата України Максима Заремського триває.

Прес-служба народного депутата України Максима Заремського.