Міністерство охорони здоров’я закликає громадян продовжувати вакцинуватися від COVID-19! Уже проведено 26 мільйонів 284 тисячі щеплень, кожне з яких внесено медичними працівниками до електронної системи охорони здоров’я, «тому що так передбачають нормативно-правові акти міністерства», — зазначив очільник відомства Віктор Ляшко. Водночас він попередив, що заклади, які проводять анонімну вакцинацію, будуть карати, виключаючи з переліку закладів охорони здоров’я, які проводять COVID-щеплення...

Водночас МОЗ працює над врегулюванням ситуації для тих, хто купив підроблений COVID-сертифікат. «Ми хочемо звільнити від кримінальної відповідальності осіб, які купили підроблений COVID-документ. Щоправда, для уникнення покарання висувається принципова умова — добровільно зізнатися в скоєному та активно сприяти в розкритті правопорушення», — зазначив В. Ляшко.

Міністр проінформував, що на розгляді парламенту перебуває законопроект (реєстраційний номер 6084), яким пропонується визначити окрему норму, що містить положення про звільнення від відповідальності осіб, які використовували підроблені документи, що підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб, якщо вони добровільно заявили про ці факти відповідним органам.

«Наразі законопроект готується до другого читання. Відповідно за виготовлення та продаж підроблених документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень, наставатиме відповідальність у вигляді штрафу до 170 тисяч гривень або позбавлення волі до трьох років», — повідомив міністр.