«У мене досить короткий список питань, які хочу сьогодні розглянути, порівняно з тим, який був рік чи два тому», — зазначила Крістіна Квін, подякувавши Руслану Стефанчуку за особисту підтримку важливих реформ, зокрема — земельної, банківської та судової.

Тимчасово повірена у справах США в Україні наголосила на важливості проведення реформи Служби безпеки. Вона висловила свою підтримку чинної редакції відповідного законопроекту та очікує, що «до цієї редакції не буде внесено багато поправок, які її послаблять». Крістіна Квін сподівається, що закон буде прийнято на цій сесії. А Голова Верховної Ради нагадав, що реформа Служби безпеки — це передвиборча обіцянка Президента та партії «Слуга народу». «Спільними зусиллями нам вдалося напрацювати доволі потужну редакцію цього законопроекту, який незабаром буде внесений до зали парламенту. Водночас не всі депутати підтримують це прагнення і здійснюють так званий «поправочний спам». Наразі маємо понад 3800 поправок до цього законопроекту. Якщо покласти це на часову лінійку, то це майже чотири місяці роботи парламенту», — зазначив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради поінформував, що є ідея розглянути цей законопроект за скороченою процедурою. «Ми маємо визначитися, чи витрачаємо місяці роботи, які нам не пробачать громадяни України, або проводимо дискусії між колегами та знаходимо оптимальний шлях, щоб за це питання проголосувати найближчим часом. Плануємо провести таке обговорення на наступному тижні або через тиждень», — пояснив Руслан Стефанчук.
Учасники зустрічі також обговорили важливість схвалення рішення Президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2022 році для участі в багатонаціональних навчаннях (№ 6359).

Крістіна Квін висловила сподівання, що його зможуть ухвалити до 1 січня 2022 року. Руслан Стефанчук запевнив, що взяв це питання під особистий контроль і вперше таке рішення буде ухвалене вчасно. «Це питання вже стоїть на порядку денному. Голосування за нього має відбутися у вівторок», — зазначив він.

Тимчасово повірена у справах США в Україні також зазначила, що Сполучені Штати Америки підтримують територіальну цілісність та суверенітет України. Учасники зустрічі висловили очікування, що співпраця між двома країнами надалі тільки посилюватиметься, зокрема — на парламентському рівні.

Секретаріат Голови Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Більше фото тут