Черговим кроком з утвердження в Дніпрі чітких єдиних і зрозумілих правил для всіх категорій бізнесу й збільшення інвестиційної привабливості території стало підписання Меморандуму між міськрадою та громадською організацією «Аналітично-адвокаційний центр «Львівський регуляторний хаб».

У такий спосіб місто підключилося до ініціативи «Економічний добробут громад через регуляторну й антикорупційну експертизу місцевих рішень», яку реалізує хаб за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС (ЕUACI). Крім Дніпра, у цій програмі також беруть участь Львів, Червоноград, Рівне, Маріуполь і Чернівці. На думку підписантів, це сприятиме справедливості й розвитку сприятливого, збалансованого й передбачуваного бізнес-клімату.

У рамках меморандуму проведуть експертизу регуляторних актів, що в результаті сприятиме зменшенню адміністративного навантаження на бізнес, а процедури будуть простішими й прозорішими. Для цього буде запроваджено спеціальну методику проведення регуляторної й антикорупційної експертизи проектів регуляторних актів і чинних регуляторних актів. Її розробили фахівці хабу разом із Державною регуляторною службою України.

«Ми розробили методику проведення регуляторної й антикорупційної експертизи рішень і проектів рішень органів місцевого самоврядування. Вона допоможе перевірити регуляторні акти на доцільність, законність і прозорість», — наголосила керівник проекту Катерина Шуварська.

Крім львівських фахівців, до співпраці залучать експертів Національного агентства з питань запобігання корупції, а також представників Громадської ради при міськраді Дніпра й депутатський корпус.

«Дніпро завжди відгукується на пропозиції щодо поліпшення нашої прозорості, антикорупційної експертизи й процедур поліпшення ухвалення рішень. Ми вдячні за будь-яку допомогу й сприяння в здійсненні регуляторної й антикорупційної діяльності», — заявив секретар міськради Олександр Санжара.

Дніпро.

Фото з відкритих джерел.