Парламентську газету «Голос України» передплатив власним коштом для підопічних відділення стаціонарного догляду Сарненського терцентру та будинку для людей похилого віку у селі Вичівка Зарічненського центру з надання соціальних послуг Вараського району голова Сарненської РДА Олександр Кохан. «Самотнім літнім людям живеться нелегко, — каже Олександр Сергійович. — А наша турбота, усвідомлення того, що про них пам’ятають, зігрівають сірі будні мешканців таких закладів».

Про своїх підопічних з теплом розповідає керівник такого закладу із Вичівки Наталія Полюхович: «У нашому будинку для літніх людей живе 20 осіб, це самотні пенсіонери, інваліди, шість із яких лежачі і потребують індивідуального догляду. У кожного з них своя доля, часто нелегка, трагічна, тому ми намагаємося оточити їх турботою та увагою, — розповідає жінка. — Намагаємося створити їм комфортні умови для проживання, організувати хороше харчування, у чому нам дуже допомагають продуктами аграрії — аграрна компанія «Полісся», Рівненська аграрна фірма, ТОВ «Дар Полісся», за що ми їм дуже вдячні. А тепер ще й наші підопічні та персонал читатимуть газету «Голос України», знатимемо всі новини».

Ініціативу голови Сарненської РДА Олександра Кохана підтримав і директор державного підприємства «Висоцький лісгосп» Віталій Торчило, передплативши власним коштом «Голос України» для підопічних такого закладу у селі Висоцьк. Пояснив: «Будинок для осіб похилого віку розміщений на тій само вулиці, що і наше підприємство — Містечковій. Щодня, проходячи повз нього, замислюєшся, як швидко спливають літа і як важливо зустріти старість у колі рідних. Тож ніколи не відмовляємо у допомозі цьому закладу».

Що це так, повідала завідувачка комунальної установи «Центр з надання соціальних послуг» Висоцької сільської ради Наталія Юдко: «Колектив Висоцького держлісгоспу та його керівник Віталій Торчило справді уважні до наших потреб. Завжди відгукуються на наші прохання. Скажімо, разом з місцевими підприємцями оплатили операцію з ампутації ноги нашому самотньому підопічному Григорію Бовгирі, лісівники придбали пульсоксиметр, прилад для утилізації голок, медикаменти, дезінфікуючі засоби тощо. Ми дякуємо за чуйність нашим лісівникам і бажаємо їм здоров’я, успішної роботи».

А ми, в свою чергу, вдячні працівникам таких закладів, бо працювати там важко ще й психологічно.

Фото: sarny-rda.gov.ua