За сприяння служби зайнятості області працевлаштовано 18,7 тисячі людей, з них 13,7 тисячі безробітних.

Ще трохи статистики навів директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук:

— На нові робочі місця із здійсненням компенсації витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 315 безробітних, у тому числі 83 людей з числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці. За направленням обласної служби зайнятості професійне навчання проходили 4,7 тисячі безробітних. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 1,8 тисячі людей.

Із поінформованих роботодавцями 26,2 тисячі вакансій служба зайнятості укомплектувала 65 відсотків. У середньому на одне вільне місце претендувало 6 безробітних (на 1 грудня 2020-го — 8). На 1 грудня у базі даних служби зайнятості — 1,7 тисячі вакансій.

Послуги обласної служби зайнятості станом на 1 грудня цього року продовжували отримувати 10,8 тисячі мешканців Рівненщини, з них 9,7 тисячі безробітних. Із загальної кількості зареєстрованих безробітних 8,4 тисячі осіб отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої у листопаді 2021 року становив 4 302 гривні.