Студент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Роман Попов та студентка Київського національного університету культури та мистецтв Дар’я Пономаренко спільно з представницею в Україні Бакинського міжнародного центру мультикультуралізму Мариною Гончарук відвідали Азербайджан, щоб взяти участь у навчальній програмі «Leading the change» від ADA University. Варто зазначити, що запрошення до Баку отримали студенти, які стали переможцями всеукраїнського конкурсу есе на тему «Україно-азербайджанські дипломатичні відносини».

«Відвідування українськими студентами Азербайджану стало важливим кроком у популяризації вивчення цієї країни та українсько-азербайджанських відносин серед української молоді, — розповів проректор ADA University Фаріз Ісмаілзаде. Крім цього, важливо, що під час проведення конкурсу ми змогли залучити молодь з різних куточків України, а тепер ми залучаємо до безпосереднього ознайомлення з нашою країною.

Тим часом представниця в Україні Бакинського міжнародного центру мультикультуралізму Марина Гончарук зазначила, що освіта в Азербайджані дедалі більше цікавить українських студентів. «Є великий інтерес до участі у конкурсах про Азербайджан та програмах від місцевих університетів. Я дуже рада, що ADA University підтримує тих українських студентів. Марина Гончарук подякувала панові Фарізу Ісмаілзаде за підтримку в проведенні українсько-азербайджанських конференцій та регулярних лекцій для українських університетів.

Студент Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Роман Попов розповів про те, що поїздка до Баку — це реалізація його давньої мрії і в майбутньому він прагне сюди обов’язково повернутися, а поки що використовуватиме набуті тут знання.

За словами Дар’ї Пономаренко, вона була вражена тим, як азербайджанці люблять Україну. «Була рада відвідати Посольство України в Азербайджані, де ми познайомилися з першим секретарем посольства Дмитром Бережним та третім секретарем посольства Олександром Дорофєєвим. Вони розповіли багато цікавого про свою роботу та україно-азербайджанські взаємини. І як майбутній дипломат я мрію працювати саме в українсько-азербайджанській сфері».

Вл. інф.