Померли 356 осіб, 26 307 — одужали.

Водночас у жовтій зоні епідемічної небезпеки перебувають столиця та чотирнадцять областей, на червоному рівні залишаються вісім регіонів — Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Черкаська та Чернігівська області.

Найвищий рівень захворюваності на COVID-19 — у Полтавській (563) та Черкаській (546) областях, а показник рівня госпіталізацій перевищено тільки на Закарпатті.

Свій прогноз щодо чергової хвилі коронавірусу висловив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов. За його прогнозом, у разі низького рівня вакцинації вона накриє країну у середині лютого 2022 року. Про це Данілов заявив на брифінгу в Офісі Президента. «Ми наполягаємо на тому, що нам потрібно впроваджувати бустерну дозу, і починати потрібно з людей похилого віку, пропонувати людям, щоб вони втретє вакцинувалися. Якщо ми повільно вакцинуватимемося, то можна спрогнозувати, що з 15—20 лютого ми матимемо початок наступної хвилі захворюваності», — сказав Секретар РНБО. Та додав, що до середини січня наступного року загроз, пов’язаних із захворюваністю новим штамом СOVID-19 («Омікроном»), очікувати не варто.

«Ми від нього нікуди не втечемо, тому що він уже є на наших кордонах... Ми вважаємо, що до 15—20 січня у нас не буде жодних загроз, які пов’язані із захворюваннями. Але йдеться про те, що людям потрібно вакцинуватися», — наголосив Данілов.