На знімку: голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва. «Питанням оренди комунального майна в умовах дії нового закону раніше просто ніхто не займався, а до бюджету надходили лише копійки. Саме тому в червні було створено відділ контролю та оренди майна спільної власності при обласній раді. Дякуючи нашим спеціалістам із перших аукціонів орендна плата за об’єкт збільшилась у 16 разів», — зазначила Ганна Володимирівна.

З початку року до вересня середньомісячний дохід обласного бюджету від передачі в оренду майже трьохсот об’єктів комунального майна становив лише 300 тисяч гривень. А тільки за листопад до обласного бюджету від оренди майна надійшло 576 тисяч гривень.

Загалом за півроку активної роботи було оголошено 63 аукціони, укладено та продовжено 43 договори, а середня місячна орендна плата після проведення аукціонів зросла у 3,2 раза.

Найбільш результативними стали аукціони з оренди аптек у медичних закладах, ритуальних залів, місць під розташування кавових апаратів та офісних приміщень. Зростання орендної плати за оренду аптек сягає 17,5 раза, ритуальних залів —  4,5 раза, місць під розташування кавових апаратів — майже  20 разів. «Саме передача таких об’єктів є пріоритетним напрямом у подальшому розвитку орендних операцій з комунальним майном», — вважає Ганна Замазєєва.

Крім цього, на депозитний рахунок обласної ради надійшло 1121,8 тисячі гривень як забезпечувальний депозит, як цивілізована гарантія виконання зобов’язань орендарями збереження комунального майна.

Миколаївська область.

Фото з відкритих джерел.