На знімку: президенти Польщі, України і Литви Анджей Дуда, Володимир Зеленський та Гітанас Наусєда.

«Радий бачити у засніжених Карпатах своїх справжніх друзів Анджея Дуду й Гітанаса Науседу. У межах «Люблінського трикутника» говоримо про безпеку та координуємо подальші кроки з протидії спільним викликам», — написав Володимир Зеленський у Твіттері перед початком перемовин.

Після їх завершення глави трьох держав підписали спільну декларацію, яка фіксує підтримку членства України в Європейському Союзі та НАТО. Про це розповів глава Української держави за результатом саміту, повідомляє Укрінформ.

Президент Литви Гітанас Науседа запевнив, що його країна готова сприяти вступу України до Альянсу та не приймає тиску Росії у цьому питанні. А Анджей Дуда наголосив, що саме Росія має зробити крок назад у нинішній ситуації з нарощуванням військ біля кордону України.

Володимир Зеленський також розповів, що лідери «Люблінського трикутника» скоординували кроки з підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України на 2022 рік.

Нагадаємо: «Люблінський трикутник» — платформа для тристоронньої співпраці між Литвою, Польщею та Україною. Серед пріоритетів діяльності формату — посилення регіону, зміцнення безпеки, інтеграція України до ЄС і НАТО, розвиток економічної співпраці, спільна протидія гібридним загрозам.

Фото з сайту Президента України/president.gov.ua