За його словами, відповідний законопроект може бути внесений до парламенту після нового року. Про це Руслан Стефанчук сказав у програмі «Подробиці тижня» на «Інтері».

«Зараз продовжуємо роботу над цим законопроектом щодо запровадження дистанційного голосування. Я думаю, що він буде одним із перших, який буде внесений після нового року», — зазначив Руслан Стефанчук.

Голова парламенту нагадав, що два роки тому він уже пропонував ідею про запровадження онлайн-голосування. Нині, на його думку, є низка викликів, які спрогнозувати неможливо.

«Сьогодні всі парламенти Європи мають міксовану систему голосування. І насамперед це пов’язано з тим, що в разі небезпеки (пандемії, агресії Російської Федерації) потрібно забезпечити діяльність парламенту», — зазначив Руслан Стефанчук, додавши, що Верховна Рада є єдиним законодавчим органом і не існує варіанта, щоб у разі непередбачуваних обставин зібратися й ухвалити важливе для держави рішення.

Саме тому Руслан Стефанчук вважає, що такий важливий запобіжник, як дистанційне голосування, повинен існувати у Верховній Раді України.

Секретаріат Голови Верховної Ради України.