Про це розповіла Юлія Постернак, куликівський селищний голова, під час прес-конференції, що відбувалася онлайн.

«Уже в березні ми плануємо завершити всі підготовчі роботи й розпочати навчання та комунікацію з активними підприємцями та молоддю. Наше завдання — «виростити» активних підприємців, які створять робочі місця та платитимуть податки в громаді. Для цього потрібні знання, сучасний простір та бажання. І все це ми маємо», — наголосила Юлія Постернак.

Громада отримала підтримку «U-LEAD з Європою» на створення бібліотечного коворкінг-центру, і за співфінансування з бюджету громади та місцевих підприємців на реалізацію проекту витратять понад 323 тисячі гривень.

Нині вже завершують ремонт приміщення читальної зали публічної бібліотеки, замінили вікна та двері. Далі закуплять техніку та меблі. Також у бюджеті проекту закладено кошти для оплати послуг експертів, які працюватимуть з активними мешканцями громади та навчатимуть підприємницької діяльності вже з грудня цього року.

«Цей проект має декілька цілей, і ключова — навчити громаду комунікувати з бізнесом та створювати відповідні умови для його розвитку. В такий спосіб ми допомагаємо громадам створити нову якість життя і для цього навчаємо писати та реалізовувати проекти, шукати додаткові ресурси, спілкуватись з мешканцями та бізнесом», — наголосила Ірина Кудрик, керівниця регіонального офісу «U-LEAD з Європою» в Чернігівській області.

У громаді вже є низка ідей для підтримки підприємництва. Активні мешканці, зокрема учасники АТО/ООС, шукають можливості та знання для відкриття власної справи у сфері сільського господарства, інтернет-послуг. Також у коворкінгу планують працювати зі старшокласниками для поліпшення профорієнтації учнів.

Проект громади обрали для фінансування у рамках конкурсу «Громада, дружня до бізнесу». Проектні заявки на конкурс мали змогу подавати лише ті громади, очільники яких успішно пройшли унікальну навчальну програму «Кроки для керівників».

Реалізовуватиме проект громадська організація «Куликівська районна громадська організація «Агенція регіонального розвитку» протягом шести місяців.

Чернігівська область.

Фото автора.