* Відбулися масштабні багатонаціональні військово-морські навчання «Сі Бриз-2021» за стандартами НАТО. 30 країн, майже п’ять тисяч учасників, 30 одиниць кораблів і катерів, а також 40 літальних апаратів провели сотні спільних заходів у територіальних водах України, у міжнародних водах і в повітряному просторі.

*Одеській обласній філармонії присвоєно ім’я видатного музиканта, скрипаля та віолончеліста Давида Ойстраха, який народився в Одесі.

* Науково-дослідний криголам James Clark Ross, куплений у Великої Британії для української антарктичної станції «Академік Вернадський», дістав нову назву — «Ноосфера» (на знімку). У середині січня 2022 року з Одеси він вирушить до Антарктиди.

* Бюджет Одеси на 2022 рік збільшився на 1,28 мільярда гривень і становитиме 12,43 мільярда.

* Почав курсувати швидкісний поїзд Одеса — Ізмаїл «Дунайський експрес».

* 126 жителькам Одеської області в році, що минає, присвоєно почесне звання «Мати-Героїня».

* Улітку Одеса приймала гостей та учасників 12-го міжнародного кінофестивалю, який закрився показом фільму за участю Чарлі Чапліна «Малюк», що його знято 100 років тому.

* За поданням КМУ Одесу номіновано містом, де планується проведення міжнародної виставки ЕКСПО-2030.

* Учні 8-го класу 86-ї одеської школи Анісія Гонимович і Матвій Йенсен стали переможцями чемпіонату світу в бальних танцях у програмі «Латиноамериканські танці», випередивши представників 28 країн.

* В одеському біопарку поповнення — з’явилося маля гіпопотама та маленьке жирафеня.

* Одеська область зібрала рекордний урожай — 4,5 мільйона тонн зерна.

* У селищі Доброслав Лиманського району відкрили нову арт-ялинку — триметрове дерево, зібране з п’ятикопійчаних монет. Арт-об’єкт внесли до Книги рекордів України.