Рік, що минає, був дуже складним: насамперед через пандемію та російську агресію. Але знайшлося в ньому місце і для перемог, приємних новин, руху вперед. А також для звичайної людської доброти та чуйності, яких так бракує у сучасному «швидкому» світі.

* Триває будівництво «багатостраждальних» запорізьких мостів через річку Дніпро, розпочате ще в 2004 році.

* Завершено ремонт 
авто-шляху на один із найпопулярніших курортів України — смт Кирилівку.

* У рамках «Великого будівництво» змінюється заповідний острів Хортиця: реконструюється Музей історії козацтва, приведені до ладу Пагорб єдності та Козацьке коло, оновлюються дороги та пішохідні стежки. Хортиця стає інклюзивною — доступною для осіб з особливими потребами.

* У Мелітополі відкрито льодову арену, збудовану за сучасними стандартами, з метою популяризувати зимові види спорту в регіоні (на знімку).

* Запорізька обласна клінічна лікарня отримала вертоліт Мі-2МСБ-1, призначений для аеромедичної евакуації тяжкохворих осіб. Це — перший екземпляр «повітряної швидкої допомоги» у області.

* «Мотор Січ» та турецька Baykar Makina підписали договір про співробітництво. Остання випускає безпілотники «Байрактар».

* НВК «Іскра» виготовив i передав Збройним Силам України нову радіолокаційну станцію 35Д6М.

* Запорізького борця греко-римського стилю Парвіза Насібова, який здобув срібну медаль на літніх Олімпійських іграх у Токіо, нагороджено орденом «За заслуги» ІІ ступеня.

* У Мелітополі 17-річний Олександр Оганьян, який пройшов вишкіл у міському осередку «Пласту», врятував майже два десятки пасажирів маршрутного таксі, перехопивши керування, коли водій втратив свідомість.

* У сквері Прикордонників (Запоріжжя) встановили незвичайний пам’ятник: 
700-кілограмовий «Залізний трон сходу», зроблений із боєприпасів та частин танка, які волонтери привозили із зони АТО/ООС.

* КП «Чисте місто Приморськ» звернулося до міської ради Приморська (Бердянський район) по дозвіл про «утилізацію з користю» пам’ятника Леніну. Знесений ще у 2015 році в рамках декомунізації пам’ятник містить у собі 12 тонн латуні — а її приймають за ціною від 100 гривень за кілограм.

* Мешканець Мелітополя став антигероєм новин у соцмережах — він пофарбував двері свого гаража у кольори прапора квазіутворення «ДНР». За кілька днів свідомі громадяни перефарбували їх у державні синьо-жовті кольори. Жодна людина під час «виховної роботи» не постраждала...