* Майже сім мільйонів тонн зерна зібрали у 2021 році хлібороби краю.

* В обласному центрі став до ладу новозбудований завод газового обладнання з роботизованою технологією.

* Найбільший герб України (1140 метрів довжина і 572 метри ширина) висіяли на полі сільськогосподарського підприємства села Серединка на Вінниччині.

* Сьомий рік поспіль Вінниця визнана містом для найкомфортнішого проживання.

* Почесну відзнаку Ради Європи присуджено територіальній громаді Вінниці за активне впровадження у міській громаді європейських цінностей.

* У конкурсі «Вакцинуйся. Збережи життя», організованому міською владою у рамках боротьби з пандемією COVID-19, головний приз — автомобіль Тойота Королла — дістався 22-річному студенту Донецького національного університету, що розміщений у Вінниці, Артуру Смілянцю.

* На 60 відсотків зріс потік туристів до Вінниці нинішнього року порівняно з 2020-м. За стрімкий розвиток туризму вінничани отримали премію «Ukraine Tourism Awards-2021».

* На вінницькому ТОВ «Сармат» (колишній завод «Аналог») будують електрокатер для перевезення пасажирів по річці Південний Буг.

* Шостий у нашій державі Інститут Конфуція відкрито у Вінниці на базі місцевого національного технічного університету (ВНТУ).

* Громада села Оксанівка, де мешкають тільки 45 жителів, зуміла зібрати 70 тисяч гривень на сайті Спільнокошт для облаштування туристичної стежки до печерного храму, пам’ятки місцевого значення ХI століття.