* Рік, що минає, в області став Роком Лесі Українки. 150-річчя з дня народження української письменниці земляки відзначили фестивалями, виставками, поетичними марафонами та іншими творчими заходами.

* Спільно із закордонними партнерами ініціювали створення міжнародного туристичного маршруту бальзаківськими місцями від Франції до України та присвяченого письменнику музейного комплексу у Верхівні.

* 77-річна Ольга Габро із села Борщів Радомишльської громади стала місцевою знаменитістю після того, як її рецепт борщу надрукував New York Times.

* Область визнали найкомфортнішою для ведення бізнесу згідно з результатами рейтингу «Regional Doing Business-2020».

* Ярослав і Валентина Теплі відродили забуту технологію випікання старовинної обрядової страви — лемківського медяника.

* Аеропорт «Житомир» отримав статус міжнародного з цілодобовим пунктом пропуску через державний кордон для вантажного та пасажирського повітряного сполучення.

* У Коростені відбувся перший в Україні фестиваль вуличного кіно.

* У Житомирі побудували унікальний сміттєпереробний завод, який у січні 2022 року запрацює у тестовому режимі і щороку утилізуватиме понад 500 тисяч кубометрів твердих побутових відходів.

* Студентки Поліського національного університету Марія Вакуленко та Ольга й Ірина Миненки розробили мобільний додаток AR School для вивчення у школах хімії за допомогою технології доповненої реальності.

* Районну котельню реконструювали в енергоефективну екологічно безпечну когенераційну ТЕЦ, яка працює на відходах деревообробної промисловості та дозволить Житомиру заощадити 10 % газу, що використовується для централізованого опалення міста.

* Малюнком восьмирічної житомирянки Яринки Закалюжної прикрасять ракету-носій Ariane 5, яка виведе у космос автоматичну міжпланетну станцію JUICE, що шукатиме воду і вивчатиме передумови для потенційного існування позаземних форм життя на Юпітері та його супутниках.

* Житомирський кіт Міккі потрапив до Книги рекордів України у категорії «Унікальні тварини» як перший соціалізований кіт в країні.