«У нашій виставі йдеться про те, що королева зла не просто так, а тому, що колись у дитинстві вона хотіла дружити, любити, була відкритою для почуттів, а її не сприйняли, образили. Світ іноді з нами несправедливий, і не у всіх виходить впоратися з цим, і Снігова Королева закрилася». Так прокоментувала сюжет виконавиця головної ролі Ольга Полякова.

Утім, не все так погано, у виставі сталося так, що душа королеви добрішає, і вона вже здатна на гарні вчинки. Загалом за сюжетом події мюзиклу розгортаються в наші дні на просторах Інтернету. Роль Кая грає учасник «Фабрики зірок» — артист Михайло Соколовський, а відомий український актор Володимир Горянський виконує роль Санти, якого заморозила Снігова Королева. До останнього загадкою було, хто ж виконує роль Герди (яка у цьому мюзиклі — бабуся Герда). Як потім з’ясувалося, це хореограф і шоумен Дмитро Коляденко. Після прем’єри він розповів, що дуже радий зіграти саме таку незвичну роль. «Продюсери зберігали її в таємниці, і от сьогодні на Різдво нарешті ми відкрили лаштунки, і всі діти України — мої улюблені глядачі, побачили, кого грає Діма Коляденко». Каже, сам образ він списав зі своєї колишньої тещі. «Це саме її бюст, її зачіска, її манера говорити».

У мюзиклі звучить авторська музика відомого українського композитора Дмитра Саратського, тексти пісень написала Анна Завальська, режисером і хореографом мюзиклу виступив Олександр Лещенко. Також у мюзиклі беруть участь циркові артисти й танцівники, які неабияк вражали глядачів своєю майстерністю.

«Новорічна ялинка — давня традиція палацу «Україна», але цьогоріч ми виходимо на новий рівень сучасних технологічних шоу, — прокоментував подію автор ідеї та продюсер Сергій Перман. Він також зазначив, що мюзикл саме бродвейського формату у такому масштабі і для такої великої сцени презентований киянам та гостям столиці вперше. Тож організатори проекту сподіваються, що виконання класики на сучасний манер припаде до душі і малечі, і її батькам, адже казка потрібна всім, навіть в епоху новітніх технологій.

Фото з відкритих джерел.