Це майже 90 млн дол. США) плюс відсотки. Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві суду.

Відповідно до рішення судді Едварда Белобаби, родичі шести жертв, які подали позов до суду, повинні розділити між собою 100 млн канадських доларів відшкодувань, а також 
7 млн компенсацій за моральні страждання.

Це рішення ґрунтується на травневій постанові суду, якою збиття літака PS752 було визнано навмисним терористичним актом. Адвокат родичів жертв Марк Арнолд тоді заявив, що домагатиметься арешту майна Ірану в Канаді та за кордоном, якщо Тегеран відмовиться добровільно виконати рішення суду.
Іран отримав повістку в суд, однак не захищав себе під час слухань.

Нагадаємо: пасажирський літак авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран — Київ, розбився в районі аеропорту в Тегерані одразу після зльоту вранці 8 січня 2020 року. На борту перебували 167 пасажирів і дев’ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Іранська влада визнала, що літак помилково збили військові. У листопаді минулого року в Тегерані почалися судові слухання у цій справі, однак посол України, попри запрошення, не бере в них участі через фактичну відмову Ірану прозоро співпрацювати. Більше того, Міжнародна група з координації допомоги жертвам рейсу PS752 нещодавно оприлюднила спільну заяву, в якій висловлюється глибоке розчарування тим, що Іран не пристав на численні пропозиції зустрітися для проведення переговорів щодо репарацій за збиття літака.

Підписанти попереджають: якщо Іран продовжить уникати переговорів, «у координаційної групи не залишиться іншого вибору, крім як серйозно розглянути інші дії та заходи щодо вирішення цього питання в рамках міжнародного права».